Ruotsalaisissa ruokalehdissä on usein toistuva fraasi
lite nyttigare. Koska vähän hyödyllisempää kuulostaa suomeksi hölmöltä (miten esim muffinsit voisivat olla hyödyllisiä?),
vähän fiksumpaa on jo parempi. Jos siis vaikka leipoo, voi sen tehdä vähän fiksummin. Esimerkiksi korvaamalla valkoiset jauhot täysjyväjauhoilla. Itse kun leivon herkutellakseni, käytän valkoisia jauhoja, voita ja kermaa. Kun leivon lapsille, kuten tässä tapauksessa tein välipalamuffineita, käytän jauhoina täysjyvää ja voin sijaan rypsiöljyä, sekä vähennän sokerin määrää. Ohje on muunneltuna Glorian ruoka & viinin edellisestä numerosta. Huolimatta fiksuudesta tykkäsin näistä itsekin ;)
Puolukka-kookosmuffinsit
Ainekset (12 muffinsia)
1 tlk (400ml) kookosmaitoa
1 dl rypsiöljyä
2 kananmunaa
1 dl sokeria (mielellään ruokosokeria)
3 dl täysjyvävehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 dl puolukoita
Ohje
Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Mittaa kaikki aineet kulhoon ja sekoita tasaiseksi. Jaa taikina 12 muffinsivuokaan ja paista uunin keskitasossa 15-20 minuuttia.
Kookosmaito on kiva idea leivonnassa, näissä toivat mehevyyttä mutta kookos ei kuitenkaan maistunut liikaa läpi. Hyvä myös siinä mielessä, että käy myös maitoallergikoille. Kookosta aion ehdottomasti testata leivonnassa vastakin!
Ihania! Lapset kuulemma tykkäsivät!
VastaaPoista