Italialainen lihamureke
Ainekset (4-6:lle)
1 dl korppujauhoja
2 dl vettä, maitoa tai kermaa
2 kananmunaa
400 g jauhelihaa
1-2 tl paprikajauhetta
suolaa, pippuria
täytteeseen:
1/2 dl basilikan lehtiä
2 rkl pinjansiemeniä
2 rkl kapriksia
2 rkl rusinoita
1/2 dl parmesania
pippuria
Ohje
Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Mittaa kulhoon neste, sekoita siihen korppujauhot ja anna turvota hetkisen. Sekoita sitten taikinaan munat, liha ja mausteet. Sekoita tasaiseksi. Valmista täyte: silppua basilikanlehdet ja raasta parmesan. Sekoita sitten erillisessä kulhossa täytteen ainekset keskenään. Laita pellille leivinpaperi, ja levitä siihen kostutetuin käsin jauheliha n. 30x30 cm levyksi. Laita lusikalla täytettä levyn keskelle. Taita sitten levyn reunat paperia apuna käyttäen täytteen päälle, ja kiepsauta lopuksi saumapuoli alaspäin pellille. Paista n. 30-40 minuuttia.
Tarjoile esim. perunoiden ja keitettyjen herneiden kanssa.
Tähän reseptiin kuului myös yrttiöljy, johon piti silputa basilikaa tai persiljaa oliiviöljyyn ja maustaa mustapippurilla. Alepassa oli vain yksi basilika, joten käytin sen täytteeseen ja sitten unohdin koko jutun :) Vaikka makuyhdistelmä rusina-kapris hieman epäilytti minua ruokaa valmistaessa, hälvenivät pelot maistaessa. Ja oli sen verran mehevää, että maistui kastikkeen unohtamisesta huolimatta. Ja lapsille tämä oli helppo koska ruoka sisältää rusinoita :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti