maanantai 4. maaliskuuta 2013

Italialainen lihamureke

Jauhelihakastike on pitkään ollut suomalaisten suosikkiruokien kärjessä, samoin kuin makaronilaatikko ja lihapullat. Hyviä ruokia, jos tekee kunnon bolognesen, perinteisen makaronilaatikon tai vaikka lihapullat konjakki/jallukastikkeessa. Aika tylsää kuitenkin pitemmän päälle pyörittää näitä reseptejä, mielestäni liharuuatkin voi tehdä with a twist. Usein käytän siksi lampaan jauhelihaa liharuuissa, kuten mousakassa tai bolognesessa, sillä saa helposti paljon makua ruokiin. Viikonloppuna olin "unihoidossa" mummalassa Espoossa omakotitaloalueella, minä nukuin yöllä korvatulpat korvissa ja sain nukkua myös päikkärit, kun Mummaparka valvoi 1-2 tunnin välein herättävän vauvan kanssa. Laitoin ruuat siellä, joten oli tyytyminen lähi-Alepan valikoimaan. Jauhelihaa löytyy kaupasta kuin kaupasta, siksi helppo valinta. Tein italialaista lihamureketta "herneperunahöystöllä", tai miten se resepti nyt kuuluikaan :) Hyvää tuli, kivoja makuja oli lihamurekkeen täytteenä, ja ensimmäinen kerta kun kokeilen tehdä lihamureketta. Mulla on vaan tämän ruuan esteettisyyden kanssa vielä hieman haasteita...




Italialainen lihamureke


Ainekset (4-6:lle)

1 dl korppujauhoja
2 dl vettä, maitoa tai kermaa
2 kananmunaa
400 g jauhelihaa
1-2 tl paprikajauhetta
suolaa, pippuria

täytteeseen:
1/2 dl basilikan lehtiä
2 rkl pinjansiemeniä
2 rkl kapriksia
2 rkl rusinoita
1/2 dl parmesania
pippuria

Ohje

Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Mittaa kulhoon neste, sekoita siihen korppujauhot ja anna turvota hetkisen. Sekoita sitten taikinaan munat, liha ja mausteet. Sekoita tasaiseksi. Valmista täyte: silppua basilikanlehdet ja raasta parmesan. Sekoita sitten erillisessä kulhossa täytteen ainekset keskenään. Laita pellille leivinpaperi, ja levitä siihen kostutetuin käsin jauheliha n. 30x30 cm levyksi. Laita lusikalla täytettä levyn keskelle. Taita sitten levyn reunat paperia apuna käyttäen täytteen päälle, ja kiepsauta lopuksi saumapuoli alaspäin pellille. Paista n. 30-40 minuuttia.

Tarjoile esim. perunoiden ja keitettyjen herneiden kanssa.

Tähän reseptiin kuului myös yrttiöljy, johon piti silputa basilikaa tai persiljaa oliiviöljyyn ja maustaa mustapippurilla. Alepassa oli vain yksi basilika, joten käytin sen täytteeseen ja sitten unohdin koko jutun :) Vaikka makuyhdistelmä rusina-kapris hieman epäilytti minua ruokaa valmistaessa, hälvenivät pelot maistaessa. Ja oli sen verran mehevää, että maistui kastikkeen unohtamisesta huolimatta. Ja lapsille tämä oli helppo koska ruoka sisältää rusinoita :) 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti