Rikkaat ritarit
Ainekset
Paahtoleipää
1/2 dl vehnäjauhoja
1 kananmuna
1 1/2 dl maitoa
suolaa
1 tl sokeria
creme fraichea (18 %)
graavilohta
avokadoa
mätiä
ruohosipulia
Ohje
Vispaa vehnäjauhot, kananmuna ja maito sileäksi, mausta suolalla ja sokerilla. Upota paahtoleipä seokseen ja siihen pannulla pinta voissa. Laita lautaselle ja asettele leivälle creme fraichea, graavilohta, avokadoa ja mätiä. Koristele vielä ruohosipulilla ja rouhi tuoretta mustapippuria päälle.
Uuniperunat skagen
Ainekset (2:lle)
1 prk luxuskatkarapuja (eli noin 400g / 170g valutettuna)
1 dl creme fraichea (ei täysrasvaista)
1/2 rkl hienoksi raastettua piparjuurta
1/2 tl dijon-sinappia
tilliä
mustapippuria
suolaa
4 Rosamunda-perunaa
ruohosipulia
(mätiä)
Ohje
Kääri perunat folioon ja laita uuniin 200 astetta, noin 40 min riippuen perunoiden koosta. Sekoita keskenään hyvin valutetut ravut, piparjuuri, sinappi, creme fraiche ja silputtu tilli. Huom. kaikkea piparjuurta ei kannata laitta kerralla, piparjuuri on dominoiva mauste. Maista välillä, ja lisää oman maun mukaan. Mausta suolalla. Anna maustua jääkaapissa perunoiden kypsymisen ajan. Tarjoa skagen-täyte uuniperunan päällä ja koristele halutessasi mädillä, ruohosipulilla ja mustapippurilla.
Tämä ateria tarjotaan vasta lasten mentyä nukkumaan! En käytä tällaisissa ruuissa "kevyt" creme fraichea, koska olisin terveysintoilija, vaan koska en pidä läpitunkevasta rasvan mausta. Mielestäni esim 18 % fraiche sopii maultaan paremmin raikkaisiin makuihin, kuten avokado, graavilohi ja katkaravut. Siksi en myöskään erityisemmin välitä majoneesipohjaisista skagen-täytteistä. Jos haluaa skagenista kevyemmän tai karpata, voi täytteen tarjota avokadon puolikkaalla. Mädin voi jättää pois, meillä sattui olemaan joulusta purkki pakastimesta ja se toimi tällä kertaa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti