maanantai 18. helmikuuta 2013

Intialainen kana Murgh makhani

"Vihdoin" pääsin taas ruuanlaittopuuhiin. Tosin perheen miesväki on edelleen, neljättä päivää, kipeinä. Ilmeisesti influenssaa, koska on niin sitkeä tauti. Mutta syödäkin täytyy, ja hyvä ruoka, parempi mieli, kun on väsynyt kaikesta sairastamisesta ja valvomisesta. Tein kanapataa, tai -kastiketta, intialaistyyppisessä tomaattikastikkeessa. Jospa ne mausteet säikäyttäisivät flunssan meidän perheestä :) Tämä on nopea ja helppo valmistaa, aikaa menee kaikkineen suunnilleen kolme varttia. Tulos on sellainen, että voisi luulla ruuan valmistamisen olleen monimutkaisempikin prosessi. Maku on lopulta aika mieto ja pehmeä, eli jos esimerkiksi lapset eivät ole tottuneet kovin maustettuihin ruokiin, tällä voi olla hyvä aloittaa.





Butter Chicken (murgh makhani)

Ainekset (4-5:lle)

öljyä paistamiseen (esim seesamiöljy tai hamppuöljy, mutta rypsiöljykin käy)
noin 1 kg kananrintafileitä, leikattuna kolmeen tai neljään osaan koosta riippuen
iso klikki voita (30-40 g)
2 tl garam masalaa
2 tl paprikajauhetta
1/4 tl chilijauhetta
2 tl jauhettua korianteria
1 tl juustokuminaa 
1 kanelitanko
1 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna
6 kardemummakapselia / 1/2 tl kardemummaa
350 g paseerattua tomaattia
1 rkl sokeria
reilu 1/2 dl turkkilaista jogurttia
1 1/2 dl kermaa (15%)
1 rkl sitruunamehua
suolaa


Ohje

Kuumenna wok-pannulla tai kasarissa öljy, ja paista kanoihin (tarvittaessa kahdessa erässä) pinta. Älä kypsennä. Siirrä syrjään. Pienennä lieden lämpöä ja laita pannulle voi sulamaan. Lisää garam masala, paprikajauhe, chilijauhe, korianteri, juustokumina, kanelitanko, inkivääri ja kardemumma. Kääntele mausteita voissa, kunnes mausteet alkavat tuoksua (noin minuutti). Sekoita sitten joukkoon kanat. Kun kanat on käännelty mausteissa, lisää tomaatti ja sokeri. Anna porista miedolla lämmöllä noin 15 min tai kunnes kanat ovat kypsiä. Kastikkeen pitäisi keittyä hieman kasaan. Sekoita joukkoon jogurtti ja kerma sekä sitruunamehu, anna kuplia vielä viitisen minuuttia ja mausta suolalla. Tarjoile riisin kanssa.






Kardemummakapselit kannattaa murskata morttelissa ja erotella kuoret siemenistä. Tai sitten voi oikaista, ja käyttää ihan tavallista kardemummaa. Kannattaa leikata kanat niin isoiksi paloiksi, etteivät ne kuivu parinkymmenen minuutin kypsentämisen aikana. Minulla kastike ei tällä kertaa keittynyt kasaan, joten suurustin lopuksi kastikkeen 1 dl kylmää vettä + 2 rkl perunajauhoja. Eli perunajauhot sekoitetaan ensin kylmään veteen ja tahna kaadetaan kastikkeeseen koko ajan sekoittaen, ja annetaan kuumeta. Yleensä haluan aterialle jotain kasviksia, ja jos olisin jaksanut, olisin keittänyt lisukkeeksi porkkanoita ja kukkakaalia. Mutta tälle illalle se oli liikaa vaadittu :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti