Sanshoku donburi
Aineet (4:lle)
400g (naudan)jauhelihaa
1/2 keltainen sipuli
rypsiöljyä paistamiseen
2 rkl sakea
2 rkl sokeria
3 rkl japanilaista soijaa
1 dl vettä + 1 rkl vettä
1 rkl peruna jauhoa
3 kananmunaa
suolaa
rypsiöljyä paistamiseen
(sushi)riisiä
edamame-papuja tai sokeriherneitä
Laita riisi kiehumaan. Kuori ja pilko sipuli. Sekoita sake, soija, 1 dl vettä ja sokeri. Ruskista jauheliha kasarissa ja lisää sipuli. Kaada neste kasariin ja anna kiehua noin 10 minuuttia. Kiehauta edamame-papuja pussin ohjeen mukaan ja mausta halutessasi suolalla. Sekoita perunajauho ruokalusikalliseen kylmä vettä. Lisää suuruste jauhelihalle koko ajan sekoittaen ja anna kiehahtaa.
Munakkaaseen vispaa ensin kananmunat ja suola. Lämmitä seos kattilassa öljyssä koko ajan sekoittaen, jotta siitä tulee murumaista.
Asettele tarjolle!
Fiilis ruuasta oli pehmeä, ehkä hienokin maku. Kastike voisi sopia hyvin ohueksi viipaloidulle marmoroidulle pihville. Tosin tämä resepti oli tarkoitettu lounasruuaksi, syötäväksi bentolaatikosta. Lounasruoka on varmasti japanissakin arkista :) Reseptissä mainittiin lisukkeeksi benishoga-inkivääri, sitä unohdin kysyä Tokyokanista. Tarjosin ruuan tavallisen hillotun inkiväärin kanssa, ja se oli mielestäni aivan liian voimakkaan makuista tämän ruuan kanssa. Soijana suosittelen ehdottomasti käyttämään japanilaista soijaa, jossa on paljon miedompi maku kuin "tavallisessa" soijassa. Itse käytän Tokyokanista ostettua japanilaista 50% vähemmän suolaa - soijaa, koska tarjoan ruokaa myös lapsille. Jälleen kerran, kolmevuotiaiden raadin testaama ja hyväksi toteama! Erityisesti edamame-pavut.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti