perjantai 1. helmikuuta 2013

Ensimmäinen postaus! Kermainen kanapata rakuunalla

Jännittävä hetki julkaista ensimmäinen blogiteksti. Reseptiksi valikoitui tämän ruokaviikon viimeinen arkiruoka, keväinen rakuunakana. Reseptissä viehätti varsinkin parsa, tämän "kevään" ensimmäinen! Espanjanreissun jälkeen teki mieli oikeaa kanaa, eikä aina broileria, joten kokeilin ensimmäistä kertaa luomukukon rintaa. Maku oli mehevä, eikä liha kuivunut pahasti edes uudelleen lämmitettäessä.


Ainekset (neljälle)

500g kiinteitä perunoita, kuorittuina ja puolitettuina
4-5 kananrintaa
rypsiöljyä
1 keltainen sipuli pilkottuna
2-4 valkosipulin kynttä puristettuina
3 1/2 dl kanalientä
1 nippu tuoretta rakuunaa
puntti tuoretta vihreää parsaa
1/2-1 prk creme fraiche 18%:sta
(maizenaa)

Ohje

Kuullota sipuli ja valkosipuli pannulla kuumassa öljyssä. Siirrä uunivuokaan perunoiden kanssa, kaada kanaliemi päälle ja nypi mukaan muutama oksa rakuunaa. Laita uuniin n. 150 asteeseen. Suolaa ja pippuroi kanat ja paista niihin pinta pannulla. Laita kanatkin uunivuokaan ja anna kypsyä koosta riippuen n. 40 minuuttia. Kun kanat alkavat olla kypsiä, lisää joukkoon pilkotut parsat ja creme fraiche sekä tarvittaessa mustapippuria. Tarkista myös perunoiden kypsyys! Anna lämmetä ja suurusta tarvittaessa maizenalla. Sekoita, nosta rakuunanoksat pois ja tarjoile. Laita annosten päälle lopuksi hakattua tuoretta rakuunaa.

Ruoka maistui sekä lapsille että vanhemmille. Kovin esteettistä pata ei ollut, tai sitten voin yrittää parantaa ruokakuvaustaitoja :) Niitä täytyy varmaan yrittää opetella joka tapauksessa, hyvä kun tulee järjestelmäkameralle käyttöä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti