keskiviikko 13. helmikuuta 2013

Lohilasagne, alusta asti aitoa tavaraa

Ruuanlaittoperiaatteisiini kuuluu, että ruuan raaka-aineet ovat mahdollisuuksien mukaan luomua, tai ainakin mahdollisimman tuoreita. Käytän hyvin vähän valmisteita, pelkästään sana "valmiste" kuvaa mielestäni sisältöä aika hyvin. Haluan ruokaa, en valmisteita. Tosin oikaisen kyllä liha- yms. liemissä ja käytän Knorrin hollandaisekastikejauhetta. Kerran puolessa vuodessa, kun olen kaupassa nälkäisenä, päätän ostaa jotain valmisruokaa / valmistetta. Joka kerta käy samalla tavalla: luen tuoteselosteet, ja jätän valmisteet kauppaan. Paitsi tietenkin yksi poikkeus, kaupan pinaattikeitto :) Minun puolestani kaikki saavat valita haluamallaan tavalla, eikä aina ole aikaa ruuanlaittoon, mutta mielestäni tämä Finduksen nautana myyty hevosenlihalasagne menee ideologian ytimeen: haluan tietää, mitä ruokaa syömme. Tosin en tietenkään voi varmistaa, että tiskistä ostamani liha on sitä mitä pakkauksessa lukee, mutta välikäsiä todennäköisesti ainakin on vähemmän ja alkuperämaa näkyy.

Tänään tein illalliseksi lohilasagnea, jälleen kerran lapsiraadilla testattu resepti. Erittäin yksinkertainen, nopea ja helppo tehdä, valmistelut vievät puolisen tuntia ja paisto 40-45 min.



Lohilasagne


Ainekset (4:lle)

n. 500g ruodotonta, nahatonta lohifileetä
n. 300g kylmäsavulohta
lasagnelevyjä
1 purjo
voita kuullottamiseen
1 nippu tilliä
6 rkl raastettua piparjuurta
mustapippuria
n. 100 g pinaattia (mieluiten baby)
1 pss pakastettua parsakaalia

3 rkl voita
4 rkl vehnäjauhoja
8 dl maitoa
2 dl + 1 dl raastettua parmesania

Ohje

Laita uuni lämpeämään lasagnelevypaketin lämpötilan mukaan tai 175 astetta. Pilko purjo, kuutio lohet, raasta piparjuuri ja parmesan. Huuhtele pinaatit ja tarvittaessa laita parsakaalit siivilään valumaan. Kuullota voissa purjo, varovasti koska ruskistuu helposti. Laita pannulle lohet ja piparjuuri. Silppua pannuun tilli. Mausta mustapippurilla ja kääntele. Lisää joukkoon vielä pinaatit ja parsakaali, kääntele. Lohen ei tarvitse kypsyä pannulla, koska se menee vielä uuniin. Kääntele pannulla sen verran, että maut ja ainekset sekoittuvat. Jätä odottamaan, ja valmista kastike.

Sulata kattilassa 3 rkl voita ja sekoita 4 rkl jauhoja voihin. Kaada päälle 8 dl kevytmaitoa. Keittele vispaten säännöllisesti, kunnes kastike sakenee. Sekoita joukkoon 2 dl parmesania. 

Kokoa lasagne. Laita alimmaiseksi vuokaan lohitäytettä ja kastiketta päälle. Jatka laittamalla levyjä, lohitäytettä ja kastiketta, kunnes päällimmäiseksi jää täytettä ja kastiketta. Ripottele vielä pinnalle 1 dl parmesania. Paista uunissa vähän alle lasagnepaketissa mainitun ajan. (175 astetta 40 min).

Tarjoile ruccolan ja tomaatin tai vihreän salaatin kanssa!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti