Tänään tein illalliseksi lohilasagnea, jälleen kerran lapsiraadilla testattu resepti. Erittäin yksinkertainen, nopea ja helppo tehdä, valmistelut vievät puolisen tuntia ja paisto 40-45 min.
Lohilasagne
Ainekset (4:lle)
n. 500g ruodotonta, nahatonta lohifileetä
n. 300g kylmäsavulohta
lasagnelevyjä
1 purjo
voita kuullottamiseen
1 nippu tilliä
6 rkl raastettua piparjuurta
mustapippuria
n. 100 g pinaattia (mieluiten baby)
1 pss pakastettua parsakaalia
3 rkl voita
4 rkl vehnäjauhoja
8 dl maitoa
2 dl + 1 dl raastettua parmesania
Ohje
Laita uuni lämpeämään lasagnelevypaketin lämpötilan mukaan tai 175 astetta. Pilko purjo, kuutio lohet, raasta piparjuuri ja parmesan. Huuhtele pinaatit ja tarvittaessa laita parsakaalit siivilään valumaan. Kuullota voissa purjo, varovasti koska ruskistuu helposti. Laita pannulle lohet ja piparjuuri. Silppua pannuun tilli. Mausta mustapippurilla ja kääntele. Lisää joukkoon vielä pinaatit ja parsakaali, kääntele. Lohen ei tarvitse kypsyä pannulla, koska se menee vielä uuniin. Kääntele pannulla sen verran, että maut ja ainekset sekoittuvat. Jätä odottamaan, ja valmista kastike.
Sulata kattilassa 3 rkl voita ja sekoita 4 rkl jauhoja voihin. Kaada päälle 8 dl kevytmaitoa. Keittele vispaten säännöllisesti, kunnes kastike sakenee. Sekoita joukkoon 2 dl parmesania.
Kokoa lasagne. Laita alimmaiseksi vuokaan lohitäytettä ja kastiketta päälle. Jatka laittamalla levyjä, lohitäytettä ja kastiketta, kunnes päällimmäiseksi jää täytettä ja kastiketta. Ripottele vielä pinnalle 1 dl parmesania. Paista uunissa vähän alle lasagnepaketissa mainitun ajan. (175 astetta 40 min).
Tarjoile ruccolan ja tomaatin tai vihreän salaatin kanssa!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti