Pinaattiletut
Ainekset (n. 20 pientä lättyä)
0,5 l maitoa
3 munaa
1 dl puolikarkeaa spelttijauhoa
2 dl vehnäjauhoa
oman maun mukaan pinaattia, esim 100-200 g
suolaa
pippuria
muskottipähkinää (1/4 tl tai siinä main)
Ohje
Ryöppää pinaatti ja laita valumaan lävikköön. Vatkaa munien rakenne rikki. Vatkaa joukkoon puolet maidosta. Lisää sitten jauhot, vispaa tasaiseksi. Kaada sekaan loput maidot ja anna turvota noin 30 min. Lisää sitten hyvin valutettu, silputtu pinaatti (itse silppuan työtämällä sakset siivilään ja randomisti saksin pieneksi, kukaan oikea kokki ei varmaan tekisi niin mutta kun se toimii). Lisää vielä mausteet. Sekoita haarukalla, silputtu pinaatti jää kiinni vispilään.
Paista voissa kuumalla pannulla ja tarjoile haluamallasi tavalla. Itse pidän uunissa 50 asteessa uunivuokaa paistaessa ja laitan valmiit lätyt sinne odottamaan. Näin ne pysyvät lämpiminä tarjolle asti.
Lätyt tosiaan toimivat niin lounaana, välipalana kuin illallisenakin. Nämä maistuvat myös hyvin uudelleen lämmitettynä, varsinkin jos lämmittää pannulla. Silloin niistä tulee vähän rapeampia. Mielestäni mikro jotenkin lässäyttää ruuan, mutta toki sekin toimii kiireessä :) Olen myös joskus landella unohtanut mittasuhteet tässä kyseisessä reseptissä ja käyttänyt jauhopussin lettureseptiä. Siihen olen lisännyt pinaatit ja mausteet. Toimii erinomaisesti niinkin.
Nyt katselemaan vuokraleffoja, vauvan räkätaudin takia valvon kuitenkin koko yön, joten paras olla katsottavaa :)!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti