Lohinuudeliwok
Ainekset (2:lle)
300g ruodotonta lohifileetä
1 avokado
1/2 lime tai 2 rkl sitruunamehua
n. 5 cm pala inkivääriä
n. 1 dl soijaa
nuudeleita kahdelle (munanuudeleita)
tuoretta korianteria
Ohje
Paista lohi uunissa kokonaisena tai pannulla kahtena fileepalana. Raasta inkivääri ja purista sitruunasta tai limestä mehu. Sekoita kulhossa soijaan inkivääri ja mehu. Kuutioi avokado. Keitä nuudelit ohjeen mukaan. Rakenna annos lautaselle: kulhoon nuudeleita, päälle avokadoa ja lohta. Laita lusikalla annoksen päälle n. 3-4 rkl kastiketta. Koristele tuoreella korianterilla.
Tätä ruokaa voi tehdä monella tapaa. Jos lohen paistaa pannulla, se kannattaa kieritellä sesamin siemenissä ja paahtaa vain pari minuuttia per puoli. Lohi saa olla sisältä aika raa'ahko. Puolisoni tykkää paistaa lohen sweet chili-kastikkeella valeltuna. Itse yleensä paistan lohen uunissa, koska pannulla paistaessa koko koti haisee :) Käytän kastikkeessa kikkoman vihreäkorkkista, vähäsuolaista soijaa. Puolisolta saadussa reseptissä ei ollut alunperin korianteria, mutta se sopii tähän hyvin ja raikastaa annosta. Tätä ruokaa ollaan tehty useasti esimerkiksi landelle tullessa, kun tulee perjantaina työpäivän jälkeen eikä jaksa alkaa kokkailla mitään monimutkaista.
Vihdoin!
VastaaPoistaIhana ohje!!!! Tämä lähtee heti kokeiluun!
VastaaPoista