maanantai 25. helmikuuta 2013

Vihdoin lisää ruokaa! Lohinuudeli"wok"

Kyllä meni hiihtoloma niin pieleen kuin vaan lapsiperheellä voi mennä! Koko perhe sairaana ja terveempi (siis terveempi, ei todellakaan täysin terve) osa evakossa osan aikaa isovanhemmilla. No, onneksi on apuja! Ei voi valittaa, kun kolmet isovanhemmat asuvat samassa tai viereisessä kaupungissa ja vielä vapaaehtoisesti (ainakin lähes vapaaehtoisesti :)) auttavat. Olin viime viikolla kaksi yötä lasten kanssa Famon ja Fafan luona, ja siellä valmistimme puolisoni bravuuria (kun hän sairasti yksin himassa, reilu peli!). Tämä ei ole mikään lasten ruoka, mutta aikuisten iltapalaksi tai lounaaksi valmistuu erittäin nopeasti ja helposti. Pahoittelut kuvan laadusta, on otettu kännykällä!





Lohinuudeliwok


Ainekset (2:lle)

300g ruodotonta lohifileetä
1 avokado
1/2 lime tai 2 rkl sitruunamehua
n. 5 cm pala inkivääriä
n. 1 dl soijaa
nuudeleita kahdelle (munanuudeleita)
tuoretta korianteria

Ohje

Paista lohi uunissa kokonaisena tai pannulla kahtena fileepalana. Raasta inkivääri ja purista sitruunasta tai limestä mehu. Sekoita kulhossa soijaan inkivääri ja mehu. Kuutioi avokado. Keitä nuudelit ohjeen mukaan. Rakenna annos lautaselle: kulhoon nuudeleita, päälle avokadoa ja lohta. Laita lusikalla annoksen päälle n. 3-4 rkl kastiketta. Koristele tuoreella korianterilla.

Tätä ruokaa voi tehdä monella tapaa. Jos lohen paistaa pannulla, se kannattaa kieritellä sesamin siemenissä ja paahtaa vain pari minuuttia per puoli. Lohi saa olla sisältä aika raa'ahko. Puolisoni tykkää paistaa lohen sweet chili-kastikkeella valeltuna. Itse yleensä paistan lohen uunissa, koska pannulla paistaessa koko koti haisee :) Käytän kastikkeessa kikkoman vihreäkorkkista, vähäsuolaista soijaa. Puolisolta saadussa reseptissä ei ollut alunperin korianteria, mutta se sopii tähän hyvin ja raikastaa annosta. Tätä ruokaa ollaan tehty useasti esimerkiksi landelle tullessa, kun tulee perjantaina työpäivän jälkeen eikä jaksa alkaa kokkailla mitään monimutkaista.




2 kommenttia: